Categorie archief: snel afvallen

Traplopen of met de lift?

Het is een erg rigoureus middel in de strijd tegen te veel lichaamsgewicht: een verbod op liften. In de Turkse provincie Edirne, vlak aan de Griekse grens, is het plan geopperd van een liftverbod. Tot aan de vierde verdieping zouden mensen de lift niet meer mogen gebruiken in publieke gebouwen.

Het is de vraag of zo’n middel echt kan werken maar toch nodigt het uit om meer na te denken over de functie van de lift en waarom mensen niet meer zo vaak traplopen. Vooral in kantoorgebouwen, denk er eens over na, want elke keer dat je de trap neemt, ben je toch extra in beweging. Het is niet veel, maar toch. Het kan bovendien voordelig zijn voor de conditie en het is ook goed voor de spieren en uw lichaam in het algemeen.

traplopen

Bij het traplopen is het belangrijk dat u dit goed doet. Je kan snel op en neer lopen, maar dat hoeft niet. Vooral als u vergeet rustig adem te halen, dan bent u zo buiten adem en voelt u zich moe. Dat is natuurlijk niet motiverend om meer met de trap te gaan. Neemt u de tijd om de trap op te lopen, en bent u zich bewust van een rustige ademhaling, dan zal het traplopen een heel stuk eenvoudiger gaan en zult u niet uitgeput boven aankomen.

Bent u slecht ter been of gewoon te zwaar dan is traplopen niet zo makkelijk. Dan kunt u uiteraard denken aan het kopen van een traplift, maar er zijn ook alternatieven om u bij het traplopen te helpen. Zo zijn er speciale steunbalken voor op de trap, of ook andere alternatieven. Denkt u hierbij aan speciale trapleuningen voor aan beide kanten van de trap. Of wat dacht u van een speciale automatische stairwalker als steun in de rug.

Traplopen en afvallen

Het is de moeite waard om trap te lopen. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat mensen die traplopen net zoveel calorieën verbranden als tijdens het fietsen bijvoorbeeld. En hierbij geldt bovendien, hoe zwaarder iemand weegt, hoe meer calorieën je verbrandt. Voor meer informatie, kijk op de links hieronder.

  • Met 30 minuten joggen en 15 min traplopen (trap óp) verbrand je hetzelfde aantal calorieën. Met traplopen verbrand je dus in kortere tijd meer calorieën dan met joggen. Lees meer cijfers & feiten.
  • ‘Neem eens wat vaker de trap’, is een veelgehoord gezondheidsadvies. Maar waarom precies is het beklimmen der treden zo goed voor lijf en leden?

Kies een actieve baan om snel af te vallen

Het kwam onverwachts maar ik was er maar wat blij mee: een baan als postbezorger. Elke dag een paar uurtjes verplicht wandelen. Wat een heerlijke uitkomst was dat zeg! De kilo’s vlogen eraf. Na een paar maanden was ik tien kilo lichter, ik voelde me een stuk gezonder en was happy. Een actieve baan is dus een fantastische manier als je snel wilt afvallen.

snel afvallen met de postHet was in het begin best zwaar werk, ik moet wel eerlijk blijven. Ik had een dubbele wijk en ik was het echt niet gewend om elke dag zoveel te lopen. Ik kwam vaak moe thuis, vooral op de dagen dat er veel post was. Maar iedere ochtend als ik op de weegschaal stond, was ik versteld van hoeveel ik nu weer was afgevallen. Echt geen grap!

Ik sprak er eens over met een collega. We hadden het over de voordelen van post bezorgen. Hij was een forse man en zei dat hij erg dik was vroeger. Maar sinds elke jaren loopt hij de post en is hij 30 kilo kwijtgeraakt. “Het is dat ik nog vrij ongezond eet, anders was ik net zo mager als jij nu bent,” zei hij tegen mij.

Leuke actieve baan

Niks geen middeltjes gebruiken dus of naar een sportschool gaan, met een actieve baan ben je de kilo’s zo kwijt. Bovendien kost het je geen geld. Sterker nog, je verdient geld met afvallen. Het is echt een fantastische manier om snel af te vallen en ik raad het iedereen aan. Heb je de kans om van baan te switchen, kies dan voor een baan waar je actief bent en veel moet lopen of moet staan.

Tegenwoordig werk ik weer met de computer en beweeg ik weer een stuk minder. Als ik naar mijn buik kijk weet ik dat ik weer meer moet bewegen om af te vallen. Met weemoed denk ik dan ook terug aan mijn baan als postbezorger. Snel afvallen was nog nooit zo makkelijk geweest als in de periode van mijn actieve baan als postbezorger.

Hallo Wereld van afvallen

Zo. Hier mijn eerste post over afvallen. Hallo wereld! Ik heb veel ervaring met afvallen en aankomen, en weer afvallen. Mijn naam is Koos en ik wil graag mijn ervaringen delen met iedereen die maar over afvallen wilt weten. Ik zal het hebben over voeding , sporten en natuurlijk over zin en onzin van allerlei middeltjes die je beloven dat je snel kan afvallen.

Snel afvallen is een thema dat heel erg leeft onder mensen. We leven in tijden van weinig beweging en door onze voeding komen we eigenlijk wel vanzelf aan. Er is haast weinig aan te doen! Dus moeten we er voor zorgen dat we meer in beweging zijn en is het dus even zo belangrijk dat we letten op wat we eten. Eigenlijk gaat het bij afvallen om gezond leven en is in veel gevallen overgewicht een teken van een ongezonde levensstijl. Helaas.

Vroeger was anders zoveel anders. Toen we nog nomadisch waren bijvoorbeeld, lange tijd geleden. Toen hadden we erg veel lichaamsbeweging, elke dag maar weer. We aten alleen dat wat we vonden of mee konden nemen op onze tochten. In die tijden waren we wel wat gewend! Maar nu is alles heel erg anders en moeten we juist erop letten dat we wel goed en gezond leven, anders komen de kilo’s er zo aan.

Dus ja, daar gaat deze website over: afvallen, aankomen en weer afvallen. Wees welkom en geniet!